Apeldoorners in Burlington september 2011

“Dit smaakt naar meer”

Enkele deelnemers aan de uitwisselingsreis van 24 september tot 6 oktober 2011 weten het al: ze gaan zeker nog een keer terug naar Canada. En dan het liefst ook nog naar hun gastgezin van deze dagen. Hieruit blijkt wel dat de reis een succes was: enthousiaste gasten, vrolijke gastgezinnen, tevreden maar wel vermoeide organisatoren: de reis was (weer) een succes. Het leek lang, 12 dagen, maar eigenlijk bleek het nog te kort. Mensen hadden eigenlijk dit nog willen doen en daar nog even willen kijken.
Het weer werkte ook mee, vrijwel altijd droog, veel zon, niet al te hoge temperaturen. Goed om door Toronto of Burlington te lopen, de Botanical Gardens en het Crawford Lake te bezoeken of je kletsnat te laten worden op het bootje onder de Niagara Watervallen.
De diverse gezamenlijke activiteiten vielen zeer in de smaak. Ook gastgezinnen hadden enkele interessante uitjes voor hun gasten bedacht. Maar voor een deel van de gasten waren de activiteiten die op hun eigen hobby gericht waren de hoogtepunten van de reis. Zo genoten de creatievelingen van de rondleiding en de workshops in het Art Centre, keken geïnteresseerden in het bibliotheekwezen rond bij de, al dan niet historische boeken van Burlington Libraty, en luisterden de vrijwilligers van het Hospice Apeldoorn naar directrice en zorgmanager van het Carpenter Hospice in Burlington. Enkelen van hen liepen zelfs een dagdeel mee met een Canadese collega. Veel was herkenbaar, maar soms waren er ook verrassingen: “doen jullie dat zo!?” en “o, dat is een goed idee, daar moeten wij ook eens over nadenken”.
Vol indrukken toog de groep weer huiswaarts, om plaats te maken voor een groep Apeldoornse scholieren van Gymnasium, KSG en Edison College, die van 6-14 oktober bij leeftijdgenoten te gast waren.